Aankooptips afzuigkappen

| Meer

Afzuigkap kopen

 
 
 
 
 
 
 
Koken is een lekkere en interessante hobby. Maar tijdens het koken zullen soms onaangename luchtjes uw keuken vullen, en soms ook wel uw huiskamer. U kunt, als dat mogelijk is, een raam of een deur openzetten. Dat is echter niet genoeg om van geurtjes, rook en damp af te komen. De enige echte juiste oplossing is een afzuigkap. Andere benamingen zijn wasemkap en dampkap.
 
De ene kap is de andere niet en ook moet hij ondermeer passen in uw keuken. Daarom zijn er enkele modellen op de markt. Verder is het aan u of een wasemkap dé blikvanger moet worden in uw keuken. Een dampkap kan eenvoudig van uitvoering zijn of juist erg uitgebreid met diverse opties.
Daarnaast is er de vraag hoe u de afzuiging gaat regelen. Gaat u deze aansluiten op de mechanische afvoersysteem of gaat de afvoer straks via een afvoerbuis.
 
prijs afzuigkap
 
Een ander belangrijk item is het vermogen. Deze moet worden afgestemd op de inhoud van uw keuken. Dan kunt u kiezen uit één motor of uit twee. Twee motoren kunnen per uur natuurlijk meer afzuigen maar produceren vaak ook meer geluid. Zeker bij een open keuken kan dat als hinderlijk worden ervaren.
 

 
De prijs zal altijd een belangrijke rol spelen. U kunt voor lekker goedkoop gaan, dan moet u rekenen op zo`n 80 à 100 euro. De kwaliteit is zeker goed te noemen maar zal niet zo erg lang meegaan. In de regel krijgt u ongeveer garantie van 1 tot 2 jaar.
Koopt u een middenklasser, dan moet u rekenen op ongeveer 1800 tot 2000 euro. Daar krijgt u een leuke en prima wasemkap voor terug. De garantie is hierbij langer, ongeveer 2 tot 4 jaar.
Heeft u besloten voor echte superkwaliteit te gaan, dan mag u ongeveer 3500 euro gaan afrekenen. U krijgt dan wel de mooiste en modernste die er op afzuiggebied is. Ook de kwaliteit is werkelijk geweldig en uw dampkap gaat bijzonder lang mee. Bij uw aankoop krijgt u een fikse garantietijd van minimaal 5 jaar, en vaak nóg langer. U zult vol trots uw dampkap laten zien die in uw keuken hangt te schitteren; over een blikvanger gesproken!
 

Allemaal vragen!

U ziet het, het is nog niet zo eenvoudig om de juiste wasemkap te krijgen. U moet dus eerst heel goed weten WELKE bij u past. Als u ervan overtuigd bent van uw keuze, gaat de speurtocht beginnen. U kunt de bouwmarkten aflopen en u kunt eens gaan kijken bij de vele keukenbedrijven. Zo zult u een inzicht krijgen in de mogelijkheden.
Natuurlijk is het internet een geweldige optie. U weet wat u wilt hebben, en dat zoekt makkelijker. Wilt u een topafzuigkap maar geen nieuwe, dan is een gebruikte ook een optie om goedkoop aan een topwasemkap te komen.
 

Tip

Welke u gaat aanschaffen is natuurlijk helemaal aan u. Wat echter wel belangrijk is dat u de installatie beter kan overlaten aan de vaklui. Zij kennen de voorschriften en installeren is voor hen wellicht dagelijks werk. Ga in principe zelf niet installeren of u moet er wel heel veel kennis van hebben.
Veel succes met de aankoop en vele jaren plezier!
 
aankooptips afzuigkap