Telescopisch model afzuigkappen - wasemkappen

| Meer
Telescopische afzuigkap
 
 
 
 
 
 
Een behoorlijke tijd geleden bestonden er niet eens afzuigkappen ofwel wasemkappen. En in principe hoefde er geen dampkap te zijn want de keukens waren dicht. De buitendeur werd opengezet waardoor de keukengeurtjes naar buiten gingen.
Later kwamen er de half-open en open keukens, en toen moest er een goede oplossing worden gevonden om de keukengeuren doelmatig te verwijderen. En toen pas kwamen er de wasemkap ofwel afzuigkappen om de hoek kijken. Inmiddels zijn er vele soorten en maten en één ervan is de zeer effectiefwerkende telescopische wasemkap.


Wat is er zo bijzonder aan deze dampkap?

Het bijzondere hieraan is dat het opvangoppervlak wordt vergroot. Hierdoor ontstaat een effectievere afzuiging waardoor de keukenluchtjes zo goed als allemaal verdwijnen.


Kenmerken

 
Telescopische afzuigkappenDe schuifafzuigkap of uitschuifafzuigkap is met één motor beschikbaar en zelfs met twee motoren.
Ook zijn er schuifafzuigkappen of uitschuifafzuigkappen die géén motor hebben.
Een telescopische dampkap is echt een staaltje van techniek. Dat houdt in dat de werking fluisterzacht is terwijl de afzuiging bijzonder efficiŽnt mag worden genoemd.
Deze schuifwasemkap of uitschuifwasemkap is niet te zien wanneer deze niet in werking is. Is de schuifafzuigkap- of uitschuifafzuigkap wél te zien, dan ziet u hoe mooi en strak het design is.
 

 

Enkele prijzen

Er zijn vele varianten en te beginnen met een schuifwasemkap of uitschuifwasemkap met twee motoren. Met een breedte van 60 centimeter met standaard halogeenverlichting, dan moet u rekenen op ongeveer 300 euro.

Een schuifafzuigkap ofwel een uitschuifafzuigkap met één motor  met dezelfde breedte dus 60 centimeter en met een afzuigdebiet van 380 m3 per uur, dan ligt de prijs op zo`n 200 euro.
Ook hier is er sprake van halogeenverlichting.
 
Zonder motor. Ook hier de breedte van 60 centimeter en de prijs ligt rond de 160 euro. Wilt u een breedte van 90 centimeter, dan moet u uitgaan van ongeveer 240 euro met de standaard halogeenverlichting.


Enkele veelvoorkomende eigenschappen wat betreft telescopische wasemkap of afzuigkappen

Meestal is de breedte 60 centimeter maar 90 centimeter is eveneens beschikbaar. De afzuigdebieten liggen tussen de 350 en 700 m3 per uur maar er zijn ook andere debieten mogelijk.
De schuifwasemkap of uitschuifwasemkap is aangenaam stil. Het aantal decibel schommelt zo rond de 60.
 

Telescopische wasemkappen


Conclusie

Een prima functionerende, moderne en stille wasemkap. Vergeleken met anderekappen is dat de opvangoppervlakte wordt vergroot bij deze telescopische wasemkap.
Opvallend is ook dat de kap niet is te zien buiten werking. Onopvallend dus maar wel degelijk aanwezig tijdens het afzuigwerk.

Deze wasemkap mag zich steeds meer verheugen wat betreft de belangstelling. En natuurlijk heeft u nu ook interesse gekregen!
Ga eens het internet op en laat u verrassen!
 
telescopische afzuigkap