Schouwmodel...ideaal voor kookeiland in moderne design keukens

| Meer

Schouw afzuigkap

 
 

 

 

Wat is een schouw?

Een schouw is een vierkant of rechthoekig gedeelte dat op de muur zit of boven een kookeiland hangt. In dat gedeelte kan men de slang opbergen. Onder dat gedeelte hangt de afzuigkap.
 

Soorten schouwafzuigkappen of schouwmodellen

  • De eerste is de wandschouw. Een wandschouw is dé blikvanger in elke keuken. Meestal gemaakt van rvs. Ook zijn er combinaties van rvs met glas. De wandschouw wordt aan de wand bevestigd en is verkrijgbaar in breedtes vanaf 60 tot 120 centimeter.
  • De tweede is de eilandschouw. Uiteraard komt deze los boven het kookeiland te hangen. Gemaakt van rvs of in combinatie met glas. Het bijzondere kenmerk is het trendy uiterlijk. Een eilandschouw is de trots van elke kok en kokkin, hét pronkstuk in de keuken! Breedtes zijn er van 90 tot 120 centimeter.
  • De hoekschouw is ook een schouwafzuigkap. Deze wasemkap wordt tegen de wand gemonteerd, in een hoek. Deze is eveneens gemaakt van rvs en kan ook in combinatie zijn met glas. Een prachtige soort schouw die zeker niet zal misstaan in uw keuken. De breedtes die hier van toepassing zijn ondermeer 110 en 130 centimeter.
  • Zo is er ook nog een tafelschouw. Deze soort schouw wordt gebruikt wanneer het kookgedeelte zich voor het raam bevindt. Kan ook worden toegepast boven een kookeiland. Leverbaar vanaf 60 tot 120 centimeter.


Totaal iets nieuws is de randafzuiging. Hierbij worden de kookluchtjes via klepjes zijdelings weggezogen. Deze randafzuiging is een aanvulling op de standaard afzuiging. Deze afzuiging wordt helemaal ingebouwd net naast de kookplaat. Kan ook geplaatst worden naast een stoomkoker of friteuse. In de afzuiging zit meestal een metaalfilter. Er zit een klep in het rooster van deze afzuiging en die kan open of dicht staan. Dat kan elektrisch worden geregeld. De motor wordt weggewerkt in een onderliggende keukenkast.
 

Keuze afzuigkap

De keuze van de schouwafzuigkap is afhankelijk van uw keuken. En van elk schouwmodel zijn er ook weer genoeg keuzes. Eén ding is echter belangrijk bij een schouwmodel, en dat komt omdat deze schouw erg zichtbaar is; bespaar nooit op kwaliteit en uitstraling. De schouw zal er enorm uitspringen en moet daarom prachtig zijn en goed onderhouden. Het is tenslotte uw trots van de keuken. Zo wordt koken, leven en wonen in uw keuken bijzondere aangename bezigheiden!

 
schouwafzuigkap