Onderbouwmodel...goedkope afzuigkappen

| Meer
Onderbouw afzuigkappen
 
 
 
 
 
 
De goedkoopste manier om af te zuigen in de keuken is met behulp van een onderbouwafzuigkap. Dit type dampkap of wasemkap is erg zichtbaar in de keuken. Deze wordt namelijk geplaatst onder een ingekort keukenkastje. Het is een eenvoudige soort en ook goedkoop.
De kwaliteit van onderbouwafzuigkappen is best wel goed, ook bij de goedkopere uitvoeringen. Omdat deze soort wasemkappen, dampkappen ofwel afzuigkappen zichtbaar zijn, moeten zij ook mooi zijn van design. Het eerste waar naar wordt gekeken bij binnentreden van een keuken, is de afzuigkap.
De meest gangbare breedte is 60 centimeter. Ook zijn er onderbouwafzuigkappen van 90, 100 en 120 centimeter breed. Gemaakt van rvs of van aluminium en in enkele kleuren verkrijgbaar. De afzuigcapaciteit ligt, royaal genomen, tussen de 350 en 400 kubieke meters per uur.
Er zijn wasem- of onderbouwdampkappen die slechts 180 kubieke meters per uur afvoeren. Deze kost dan rond de 90 euro. De duurste ligt rond de 500 euro en zuigt maar liefst 700 kubieke meters per uur af. Verlichting is standaard ingebouwd.
 
onderbouw afzuigkap
 

Onderhoudtips afzuigkappen

Om uw onderbouwafzuigkap in optimale staat te houden, kunt u de buitenkant één keer per jaar in de was zetten. Daardoor zal de toplaag vet en vuil afstoten en wordt aantasting van de laklaag voorkomen.
In de gebruiksaanwijzing kunt u lezen hoe een en ander het best aan te pakken.
Ga nooit met schuursponsjes en vloeibare schuurmiddelen over de kap. Er kunnen zodoende kleine krassen ontstaan die niet meer zijn weg te werken.
 

 

Randafzuiging wasemkap

Iets anders dan een onderbouwafzuigkap is de randafzuiging. Het is meer een aanvulling op de standaard afzuiging. De randafzuiging wordt toegepast bij onder andere de kookplaat, bij de grillplaat, bij een wokplaat of aan de rand van een friteuse. De afzuiging geschiedt door klepjes die opzij van de genoemde apparatuur zitten. In de afzuiging zit een rooster met een metaalfilter. Ook zit er een klep in die of openstaat of dichtstaat. Tijdens het koken staat de klep helemaal open en wanneer er niet wordt gekookt staat de klep nagenoeg helemaal dicht. De klep wordt elektrisch bediend door een motor. Deze motor is weggewerkt in het dichtstbijzijnde onderste keukenkastje.
 

Keuze aankoop onderbouw afzuigkap

Omdat dit type zichtbaar is, is het aan te bevelen om een mooie onderbouw afzuigkap te kopen.
 
onderbouw afzuigkap