Afzuigkappen met motor

| Meer

Afzuigkap met motor

 
 
 
 
 
 
Het voordeel van een afzuigkap met motor is dat de instelling van de zuigkracht kan worden ingesteld. De meeste wasemkappen hebben de beschikking over één motor. Daarnaast zijn er dampkappen die twee motoren hebben. Deze hebben natuurlijk meer zuigkracht maar produceren ook meer geluid.
 

Regelen afzuigkracht

De regeling van de zuigkracht kan worden ingesteld met behulp van tiptoetsbediening, door middel van druktoetsen, door middel van schuifregelaars en door middel van tuimeltoetsen. Het laatste snufje op dit gebied is de regeling instellen door middel van een afstandsbediening.
 

Vermogen afzuigkap

De afzuigcapaciteit van de afzuigkapmotor wordt aangegeven in kubieke meters per uur. Ligt gemiddeld tussen de 200 en 1000 kubieke meters. U kunt het vermogen berekenen die u nodig denkt te hebben in uw keuken. De dampkap moet in de laagste snelheid de lucht 8 tot 10 keer verversen in een uur en dan functioneert uw kap goed.
 

 

Geluid

Hoe meer afzuiging, des te harder zal de motor gaan werken dus krijgt u ook meer geluid in uw keuken. Dat kan soms best wel hinderlijk zijn, zeker in een open keuken. Het geluidsniveau wordt aangegeven in decibel. Een stille dampkap produceert ongeveer 50 decibel.
 

Snelheden

De meeste afzuigkappen met motorvoorziening hebben beschikking over drie snelheden. Daarnaast zijn er ook enkele dampkappen met vier snelheden.
 

Prijzen

Met één motor begint rond de 200 euro en kan oplopen tot zo`n 1000 euro.
Met twee motoren start rond de 300 euro. Het einde ligt rond de 1200 euro.
Genoemde prijzen dienen slechts ter indicatie en daarom kunnen hier geen rechten aan worden ontleend. Misschien zijn er wel goedkopere op de markt en ook wel duurdere.
 
afzuigmotor