Kookeilandmodel-stijlvolle afzuigkappen voor een kookeiland

| Meer
Afzuigkap kookeiland
 
 
 
 
 

Om meer werkruimte te scheppen is een kookeiland de ideale oplossing. Er zijn twee mogelijkheden wat betreft de inrichting. U heeft al een keuken met kookplaat, afzuigbak en spoelbak. Deze keukenapparatuur moet u niet inbouwen in uw keukeneiland.
Het kan ook zijn dat u een nieuwe keuken gaat aanschaffen. Dan is het wel mogelijk diverse apparaten in te bouwen. Dat geldt dus ook voor een afzuigkap.
Omdat u beschikt over een grote keuken met een kookeiland is deze kap de absolute en stijlvolle  topper in en van uw keuken.
 

Vrijhangende afzuigkap

Deze wasem ofwel dampkap moet er voor zorgen dat de vrijkomende dampen worden afgevoerd. Omdat een vrijhangende afzuigkap groot en daarom best wel zwaar is, moet deze een stevige plafondconstructie hebben. Een kookeiland heeft in de regel twee afzuigkappen. De totale lengte is dan bijna 2 meter. Daardoor bedekken beide wasemkappen naast het kookgebied ook nog eens de friteuse, de wokgebied en de grillplaat.
 

Afzuiging wasemkap

Er zijn twee soorten afzuigingen mogelijk. De eerste soort is met een afvoerpijp naar buiten. De afzuiging vindt dan plaats met behulp van één of twee motoren.
De tweede soort is afzuiging via het centrale ventilatiesysteem. Voordelen zijn dat er geen motor aan te pas komt en minder lawaai produceert. Het nadeel is dat de afzuiging minder effectief is dan met een motor.
 

Heel bijzonder!

Er zijn kookeilanden die uitgerust zijn met LED- lampjes. Zo kan elke kleurtoon worden gemaakt. Dit interessante lichtobject is als glaskant gebouwd in het midden van de voorzijde van de dampkap. Deze glaskant geeft vier kleuren weer maar door een spectrum zijn bijna 200.000 kleuren mogelijk. Na het kiezen van uw lievelingskleur kan deze worden geprogrammeerd als vaste stand. Mooi hoor!
 
Afzuigkap kookeiland
 
 

Materiaal

Deze is meestal vervaardigd van aluminium of van rvs. Dat betekent een stevige levensduur, bestendig tegen vocht en vet waarbij het onderhoud erg makkelijk is.
 

Interessant om te weten!

randafzuiging afzuigkapOm luchtjes weg te zuigen bij de kookplaat, wokplaat of friteuse kunt gebruik maken van de zogenaamde randafzuiging. Dit type afzuiging heeft niks te maken wat betreft dampkappen, afzuigkappen en wasemkappen. De bijkomende luchtjes worden afgezogen via klepjes. In de afzuiging zit een metalen filter. Dat betekent dat u deze kunt reinigen. In het rooster zit een klep die elektrisch kan worden bediend. Deze klep staat dus of open of dicht. De motor zit opgeborgen in een onderliggend keukenkastje.
 
 

Het eerste dat opvalt

is de afzuigkap van uw kookeiland. Daar moet u trots op zijn, en trots zijn begint bij de aankoop. Van dit type kap moet u nooit de minste kwaliteit nemen. U bent toch aan het investeren dus doe dat dan ook meteen goed. U zult er nooit spijt van krijgen!