Inbouwmodel (inbouwunits)

| Meer

Inbouw afzuigkap

 
Als er in de keuken een schouw zit, dan kunt u hier een inbouw afzuigkap (ook wel inbouwunits genoemd) plaatsen. Door het plaatsen in de bestaande schouw zal uw ingebouwde wasemkap of dampkap niet of nauwelijks te zien zijn. Om deze reden zijn de vormgeving en design niet echt belangrijk aan de afzuigkap. De ombouw is natuurlijk wel belangrijk want daar kijkt u tegen aan. Er kunnen twee soorten filters in. Dat kan een `weggooifilter` zijn of een permanent filter. De laatste kunt u bij verstopping schoonmaken.
 

Breedte afzuigkap

De breedte begint bij 50 centimeter. De snelheden  van de motor zijn drie of vier stuks. Er is ook een traploze instelling mogelijk. De afzuigcapaciteit begint bij ongeveer 300 tot ongeveer 800 kubieke meters per uur.
Natuurlijk zijn er meer breedtes beschikbaar. Dan zijn er ook twee motoren mogelijk. De snelheden kunnen drie stuks zijn, vier of traploos. De afzuigcapaciteit wordt dan wel groter met als nadeel dat er ook meer geluid wordt geproduceerd.
 
inbouwafzuigkap
 

Randafzuiging afzuigkap

Randafzuiging heeft niets te maken met wasemkappen, dampkappen of met afzuigkappen. Het is wel een interessant onderwerp. Bij dit type afzuiging worden luchtjes weggezogen via klepjes die aan de zijkant zitten naast de kookplaat. Het is ook mogelijk randafzuiging te plaatsen bij het wokgedeelte of bij de friteuse. Er zit een metaalfilter in deze afzuiging, en dat filter kunt u reinigen. In de randafzuiging zit een rooster die elektrisch kan worden geopend of gesloten. De motor van de afzuiging zit weggewerkt in een onderliggend keukenkastje.
 


 

Prijzen afzuigkappen of wasemkappen

De prijs van een inbouw dampkap begint vanaf zo`n 100 euro. De prijs kan oplopen tot ongeveer 1200 euro.
 

Aanbod afzuigkappen of wasemkappen

En dat is er genoeg! Van kleine afzuigkappen tot vrij grote afzuigkappen.
 

Tip

Omdat dit type wasemkap niet zichtbaar is, is het wellicht zonde om er veel geld aan te spenderen.
 
inbouwafzuigkap