Afzuigkap...altijd wel een geschikt model voor u bij!

| Meer

Afzuigkappen

 
Afzuigkappen, wasemkappen ofwel dampkappen zijn er in vele modellen. Zo is er altijd wel een model bij die het beste zal passen in uw keuken. Afzuigkappen of wasemkappen ofwel dampkappen zijn apparaten die direct op zullen vallen in uw keuken. Zij moeten dus vooral mooi zijn. Daarnaast moeten zij alle geuren die vrijkomen tijdens het koken afvoeren. Afzuigkappen, dampkappen en wasemkappen hebben allen dezelfde betekenis en worden door elkaar gebruikt.
Om te weten welke u moet hebben moet u rekening houden met de kosten, het geluidsniveau en met het vermogen en de grootte van het kookgebied.
 

Enkele modellen van afzuigkappen of wasemkappen

Het inbouw model is mogelijk als er al een schouw of een andere ombouw aanwezig is. Hierin is het mogelijk de wasemkap te monteren en de wasemkap is dan niet te zien.
Een ander model is de schouw wasemkap. Deze is weer onder te verdelen in het wandschouw model, tafelschouw model en het hoekschouw model.
 
modellen afzuigkap
 
Ook voor een kookeiland is er een model namelijk de kookeiland afzuigkap. Komt los boven het kookeiland te hangen. Deze wasemkap ofwel dampkap is nadrukkelijk aanwezig dus is een echte blikvanger. Er zijn diverse uitvoeringen van rond tot de bekende piramide-uitvoering.

Nog een model is de vlakscherm afzuigkap. Dit model is minder opvallend omdat deze weggewerkt is in het bovenkastje. Alleen de voorzijde is te zien. Door een frontje uit te schuiven gaat deze wasemkap in werking.

Een onderbouw afzuigkap wordt onder een keukenkast geplaatst. Door deze constructie is dit model wasemkap ofwel dampkap duidelijk zichtbaar.

De plafond wasemkap komt rechtstreeks tegen het plafond aan. Is dus duidelijk in beeld.
 
 

Enkele technische gegevens van de inbouw wasemkap

De breedte begint bij ongeveer 50 centimeter tot 150 centimeter. In de meeste gevallen is er sprake van 1 motor. Er zijn 3 of 4 snelheden in te stellen.
  • Enkele technische gegevens van het schouwmodel. De breedte ligt rond de 70 centimeter tot 120 centimeter. Ook vaak beschikking over 1 motor met 3 of 4 snelheden.
  • Enkele technische gegevens van de kookeiland model. De breedte ligt rond de 90 centimeter. Er is keuze uit 1 of 2 motoren met 3 of 4 snelheden.
  • Enkele technische gegevens van de vlakscherm uitvoering. De breedte begint bij 60 centimeter. Beschikking over 1 of 2 motoren met enkele snelheden.
  • Enkele technische gegevens van de ge´ntegreerde kap. Breedte vanaf 60 centimeter met 2 motoren. Er zijn diverse snelheden in te stellen.
  • Bij een plafondmodel is vooral de afstand van het plafond naar het werkgebied erg belangrijk. Hangt deze dampkap of wasemkap te hoog, dan zal het rendement niet erg hoog zijn. Hangt te laag, dan kan men het hoofd er tegenaan stoten.
 

Tip aankoop wasemkap!

Stem uw keuze af op het geheel van uw keuken. U wilt een kap duidelijk naar voren laten komen, dan kiest u voor een ander type dan als voor een ge´ntegreerde dampkap.

Ook de kleur is een belangrijk detail. U kunt ondermeer kiezen uit wit, blauw, zwart en roodbruin.
Het is misschien beter als u uw kap laat installeren door een erkend bedrijf. Het installeren zal sneller gaan en het ziet er beter uit. Mocht er toch iets mis gaan, dan kunt u een beroep doen op de garantie.
 
modellen afzuigkap