Afmetingen afzuigkappen

| Meer

Afmetingen afzuigkappen

 
 
Er zijn vele breedtes wat betreft wasemkappen, afzuigkappen of ook wel dampkappen. Er is ook sprake van een gigantisch aanbod. Het loont daarom zeer eens te gaan kijken op internet. In het begin ziet u al snel de bomen niet meer door het bos. Uiteindelijk zult u toch wel de juiste dampkap tegenkomen die de juiste breedte heeft voor uw keuken. Daarnaast is er ook nog verschil wat betreft het aantal motoren, de afzuigcapaciteit en het aantal snelheden. Ook de prijzen zullen enorm verschillen. Kortom, een interessante reis door afzuigkappenland.
 
De gangbare afmetingen van wasemkappen, dampkappen ofwel afzuigkappen beginnen bij de breedte van 60 centimeter. Er zijn eveneens breedtes van 70, van 80 en van 90 centimeter. De breedteserie wordt afgesloten met 115 centimeter, met 120 en 150. Er zijn ook nog breedtes van 50 centimeter en groter dan 150 centimeter.
 

60 centimeter

Deze breedte is ideaal voor de kleinere keuken en deze wasemkap heeft meestal één motor en drie snelheden. De afzuigcapaciteit ligt beneden de 500 kubieke meters per uur. Geschikt voor ondermeer een ge´ntegreerde, onderbouw, vlakbouw en wandschouw afzuigkappen.
 

70 centimeter

Bij ondermeer schouwafzuigkappen. Meestal één motor met een afzuigcapaciteit van rond de 800 kubieke meters per uur. Vaak drie snelheden.
 

80 centimeter

Geschikt voor een inbouwafzuigkap. Meestal één motor. Afzuigcapaciteit van rond de 900 kubieke meters per uur. Meestal vier snelheden.
 

90 centimeter

Deze breedte is één van de meest gangbare breedtes. De wasemkap heeft ook meestal één motor en drie snelheden. Afzuigcapaciteit ligt tussen de 400 en 500 kubieke meters per uur. Er zijn ook grotere capaciteiten aanwezig. Die liggen tussen  de 500 en 700 kubieke meters per uur. Geschikt voor onder andere inbouw afzuigkappen.
 

 

120 centimeter

Geschikt voor vlakscherm, inbouw en ge´ntegreerde afzuigkappen. Vaak voorzien van twee motoren met soms wel vier snelheden. Afzuigcapaciteit ligt tussen de 700 en 1400 kubieke meters per uur.
 

150 centimeter

Bij vlakschouw en bij wandschouw. Meestal twee motoren met vier snelheden. Hoge afzuigcapaciteit, meer dan 1400 kubieke meters per uur.
 

180 centimeter

Vooral bij een kookeiland. Zeer hoge afzuigcapaciteit; 1600 kubieke meters per uur. Twee motoren met vier snelheden.
 
 
Belangrijk!
Natuurlijk zijn er goedkope afzuigkappen op de markt. Deze hoeven per definitie niet slecht te zijn. Toch is het uiteindelijk beter voor topkwaliteit te gaan. De motor gaat langer mee en zien er vaak nog na lange tijd prachtig uit.
 
afmetingen afzuigkappen